Szófia Alapítványok --> Szófiáról

Szófiáról

Szófia azt a bölcsességet jelenti, amely létezésünk szövetét képezi. Szófia annyira közel van és annyira áthat mindent, hogy igen nehéz beszélni róla, vagy akár ismerni létezését. Szófiának nevezzük azt a lényiséget, aki a kezdettől fogva segítette a teremtést. Úgy ismerjük, mint szépséget, szeretetet és bölcsességet.

Szófia „bölcsességet” jelent görögül. A bölcsességet úgy határozhatjuk meg, mint egy képességet, mellyel érzékeljük, hogy mi az igaz, helyes és időtálló. De Szófia nem pusztán egy intellektuális fogalom. Magasabb értelemben Szófia egy élő lényiség, akivel mindenki kapcsolatba tud kerülni.

Szófia minden korban és kultúrában inspirálta az embereket. Szófia minden igaz vallás szívében ott van, és segíti azokat, akik hajlandóak az igazság, helyesség és időtállóság fényében tanulni és cselekedni. Ismerték őt Radhaként, Taraként, Prajna Paramitaként, Íziszként, Demeterként, Quan Yinként, Shekinah-ként és Szűz Máriaként.

Robert Powell, a A Szófia tanítások; Az Isteni Feminitás megjelenése korunkban című könyv szerzője azt írja bevezetőjében: „Nem egy absztrakt minőségről beszélek [...] egy élő lényiségre utalok, egy lényre, aki az emberiség Isteni Anyja, aki mindannyiunknak gondját viseli, és aki mély kapcsolatban áll azzal, ami a világban történik.”

Szófiát keressük, amikor szépséget, szeretetet, bölcsességet, igazságot és békét szeretnénk hozni szeretett világunkba. A Szófia Alapítványok célja az, hogy segítsék az embereket, hogy megtalálják és elmélyítsék kapcsolatukat Szófiával.

Copyright © 2012, Magyarországi Égi Szófia Alapítvány